Biohakkerointia: Pätkäpaastolla eroon väsymysestä ja kiloista.

Juttelin keväällä Get Together tapahtumassa muutamaan biohakkerin kanssa laadukkaan unen merkityksestä ja niin kuin aina tämä aihe kirvoitti katkeria kyyneliä silmiini. Kerroin heille, että kahden taaperon äitinä unen määrää ja laatua ei paraskaan hakkeri voi pelastaa. Ymmärtävän nyökyttelyn sijaan he kysyivätkin olinko kenties uhriutunut omaan olooni ja muutoksen pelosta suhtauduin torjuvasti neuvoihin. Voin kertoa, että meinasin pyytää herroja työntämään hyvät neuvonsa sinne minne biohakkerillakaan valo ei paista, mutta muutaman hengityksen jälkeen rupesin kuitenkin miettimään, olivatko he oikeassa? Ja jos kerta oli olemassa edes teoreettinen mahdollisuus parantaa jaksamista eikö sitä kannattaisi edes testata?

Niinpä tartuin härkää sarvista ja pyysin ainoan tuntemani biohakkeroinnin harrastajan Sakari Pulkkisen puhumaan aiheesta meille Crazy Towniin. Pyysin, että hän kertoisi vinkkejä miten biohakkerointia voisi testata helposti ja parantaa samalla omaa suorituskykyä. Setissä kuultiinkin paljon helppoja ja hyviä vinkkejä, mutta se mihin tartuin ekana oli pätkäpaasto! Pätkäpaastoa toteutetaan siten, että päivän aikana pidetään 8 tunnin aikaikkuna jona syödään ja sit 16 tuntia mennään pelkällä vedellä. Käytännössähän se tarkoittaa joko aamupalan tai iltapalan pois jättämistä, jos on tottunut ”normaalilla”rytmillä syömään.

Huomasin muutokset parissa päivässä! Yhtäkkiä mun vuosikausia piinannut turvotus oli poissa. Ihan sama mitä söi niin siltikkään ei tullut turvotusta?! Ei edes iltapäivällä vaikka oli aamulla aloittanut syömisen. Edes Napolin 4 juuston pitsa ei aiheuttanut seuraavalle päivälle turvotusta ja se jos mikä on suoranainen ihme!!! 

Enää ei pullota kun nahka..ja sitähän piisaa ;D


Oon nyt rennosti paastoillut noin 3 kuukautta ja myös 4 kiloa on kadonnut samalla. ”Rennolla” paastoilulla tarkoitan sitä, että oon pitänyt paastosta kiinni 5-6 päivänä viikossa enkä oo sekuntikellolla kytännyt aikaa. Joskus syöminen on venynyt 9 tuntiin, mutta joskus 6 tunnin aikaikkuna on riittänyt. 

Kehon hyvä olo on ollut sen verran päällimäisenä mielessä, että ihan unohdin miksi alunperin aloitinkaan koko paaston. Viime viikolla kuitenkin ihmettelin Katille ääneen, että mun ”kuoleman väsymys” on hävinnyt jonnekkin ja että oon ollu paljon virkeempi lähiaikoina… en edes heti osannut yhdistää sitä tähän pätkäpaastoon, mutta nyt kun kelaan nauhaa taaksepäin niin kyllä se on tän aloittamisen jälkeen johonkin kaikonnut.

Virtaa tarvitaan koska seuraavaksi suuntana on HOPLOP!


En oo koskaan ollut näin iloinen joutuessani tunnustumaan olleeni väärässä. Ehkä biohakkeroinnin vinkeillä on oikeasti mahdollisuus parantaa omaa oloa. Se vaan harmittaa, että en muista niitä herroja kenen kanssa keväällä juttelin sillä tosi mielellään tarjoaisin heille oluet (tai viherpirtelöt ;)) kiitoksena pienestä ravisuttelusta. 

Rakkautta ja vähemmän turvotusta toivooppi,

Tuuli-Elina

PS. Tän ei ollu tarkoitus olla mainospostaus, mutta pakko nyt kuitenkin sen verran mainostaa, että Sakari aloittaa ”Atomitasolle” nettikurssin Biohakkeroinnin maailmaan, joten jos aihe kiinnostaa niin Sakelle voi laittaa viestiä: shj.pulkkinen@gmail.com

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.