Nainen voi olla montaa asiaa

En seurannut Diiliä, mutta ilmeisesti kilpailun voittaja Sointu sanoitti hyvin tämän, että nainen voi olla montaa asiaa. Kuten hänkin on – ylpeästi oma itsensä.

Mä oon rakkaus ja raha
Luuseri sekä stara, mä oon paha Barbi
Mä oon paskin ja paras
Kyttä sekä varas, mä oon paha Barbi
Vähän sekasin mut täysin elos
Mieletön taideteos
Mä oon kaikki ja nada
Balanssis, epävakaa
Mä oon paha Barbi

Lyrics Paha Barbi – Pihlaja

Mä olen aina sortunut lokeroimaan ja miettimään rooleja. ”Mikä sinusta tulee isona” on yksi suuri valhe. Jo lapsena pitäisi vastata tähän kysymykseen ja siihen se elämä sitten kiteytyy. ”Opettaja, eläinlääkäri, leipuri.” Koitan opettaa omille lapsilleni, että he voivat tehdä elämänsä aikana useampaa työtä ja olla montaa asiaa. En halua, että jos mielessä häämöttää eläinlääkärin paperit, niin kokee olevansa epäonnistunut kun jotain muuta tapahtuu.

Mä halusin pienenä olla ala-asteen opettaja. Sitä minusta ei koskaan tullut, mutta montaa muuta asiaa kyllä. Kuva: Studio Torkkeli / Laura Tammisto

Minä olen 35-vuoden aikana ehtinyt vaikka mitä. Olen ollut tai olen yhä mm. Koripalloilija, tuomari, malli, asiakaspalvelutyöntekijä, juontaja, stylisti, yrittäjä, yhteisömanageri, järjestöaktiivi, tapahtumakoordinaattori, kouluttaja, äiti, puoliso, tytär, sisko, ex-vaimo, vaihto-oppilas, opiskelija, ystävä, pianisti.

Miksi pitäisi tavoitella vain yhtä suurta unelmaa? Lokeroida itsensä. Minä olen nyt yrittäjä ja se siitä. Ei, se ei mene niin koska elämä. Ihminen kasvaa ja muuttuu, on lupa havahtua ja kyseenalaistaa omia valintoja. On lupa vaihtaa mieltään. Ympäristö muuttuu, jotain tulee eteen mitä ei osannut edes aavistaa. En halua, että minua määritellään sen takia, mitä teen.

Tähän listaan voidaan lisätä, että olen myös kuntavaaliehdokas. Jäin kiinni omista jumiutuneista ajatuksistani, kun vaalimainokseen piti merkitä titteli. ”Yrittäjä, juontaja” siinä luki. Vieressä ehdokkailla oli mm. ”kauppatieteiden maisteri tai rikoskomissario”. Mietin, että juontaja ei ole kovin vakuuttava, pitäisikö vaihtaa esiintymiskouluttaja, olisiko se parempi? Kunnes työkaverini sanoi, että ”ole ylpeästi sitä mitä olet!”. Jos en ole itse ylpeä siitä, että tittelini on juontaja, miten voisi vakuuttaa ketään muuta?

Ehdokaskuva, Tampere/Kokoomus. Kati Vasell 350.
Kuva: Mikko Ovaska

Mieti mikä fiilis
Kun mä sanon et must tulee presidentti, yeah
Silti yhtä freaky
Vaikka Mäntyniemes nyt mun residenssi, yeah
Mä otan tän kii, liikenaine, oli fancyy
Sain kuvataidet, käytännöllii, vast eri ainest
Miks pitäis valita ku mä voin saada kaiken

Lyrics Paha Barbi – Pihlaja

Samaan aikaan, kun olen kuntavaaliehdokas postaan itsestäni mm. alusvaatekuvia Insta-tililleni. Näin ei kuulemma saisi tehdä, koska se vähentää uskottavuutta. Mutta tiedättekö mitä? En välitä. Jos joku ei anna mun olla sitä, mitä haluan olla ja edustaa, niin en voi vaikuttaa hänen suppeaan näkemykseensä. Koska minä voin olla, ja olen montaa asiaa.

Voin olla yhtä aikaa vahva ja heikko, kaunis ja älykäs, äiti ja tytär, yrittäjä ja työntekijä, somevaikuttaja ja ystävä, lähellä ja kaukana. Koska elämässä kaikki ei ole mustavalkoista.

Elämä ei ole mustavalkoista vaikka jotkut hienot kuvat ovatkin.
Kuva: Studio Torkkeli / Laura Tammisto.

Nää boksit liian toksist
En mä enää jaksa olla niistä moksis
Tulin näyttäytyy, en käyttäytyy
Kato peilii jos se on sulle shokki, yeah

Lyrics Paha Barbi – Pihlaja

Aurinkoista kevättä juuri sinulle. Ole ylpeästi sitä mitä olet ja anna muidenkin olla. Montaa asiaa samaan aikaan, ne eivät sulje toisiaan pois vaan tekevät sinusta sinut.

Rakkaudella, Kati

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.