Toijala; city-ihmisen paratiisi

Muutettiin Toijalaan (anteeks, siis Akaa keskukseen) muutama kuukausi sitten ja siitä lähtien oon saanu vastailla kysymykseen, että miksi hel****ssä Toijala? Tässä 10 syyn listaus, MIKSI Toijala on perheellisen city-ihmisen paratiisi:

 

1. Toijala on käytännössä Tampereen lähiö, koska matkaa Tampereen keskustaan on junalla vain 20 min. Käytännössä mä oon siis nopeemmin keskustassa, kun Tampereen Annalassa asuva kaverini. Työmatkana 20 minuuttia on oikeesti helkatin täydellinen. Siinä ajassa ei kannata aloittaa töitä vaan voi hyvällä omalla tunnolla keskittyä ilman lapsia vaikka kirjan lukemiseen…tai faceen ja instaan 😀 Keskusta mulle on siis Tampere tai Hämeenlinna. Toijalan keskustaa en ole vielä löytänyt…

2. Toijalasta me saatiin meidän budjettiin ja tarpeisiin sopiva uuden karhea ok-talo, kun Tampereelta oltaisiin saatu samaan hintaan vanha rivari. ”Omakotitalo unelman” huhutaan kuolleen, mutta kyllä se ainakin mulla on jyllännyt ihan voimissaan. 😀 


3. Meidän kodin sijainti ja oma piha mahdollistaa, että voin avata takaoven ja vapauttaa lapset ulos ilman vahtia. (…no ei ne oikeesti viihdy siellä yksin kun vartin ja sit ollaan huutamassa äitiä ulos…tai sit mut huijataan ulos järjestämällä nujakka hiekkalaatikolle). Mutta USKON, että vuoden päästä riittää jo, että tarkkailen tilannetta ikkunasta.

4. Toijalassa voin tarjota lapsille rauhallisen kasvuympäristön ilman, että mun tarvii rajata pois erilaisia koulutusmahdollisuuksia. Moni nuori sukkuloi sujuvasti Tampereelle yläkoulun jälkeen ammattikouluun tai lukioon.


5. Toijala tarjoaa rauhallisen asuinympäristön myös MULLE ITSELLENI ja voin keskittyä enemmän olemiseen enkä tekemiseen. Mun mielihän käy aina ihan ylikierroksilla Tampereella käydessäni, koska kohtaan niin paljon uusia ihmisiä ja ideoita niin on oikeesti kiva päästä rauhoittumaan kotiin! Luonnon helmassa on helpompi rauhoittua..paitsi et vähän tarvii vilkuilla olan yli mahdollisia karhuja.

6. Hämeenlinnassa asuessani minusta tuntui, että halutessani minulla on mahdollisuus päästä vaikuttamaan kaupungin asioihin ja vaikka en ole vielä tutustunut Akaan kunnallispolitiikkaan uskon, että siihen on suhteellisen helppo päästä mukaan. Ei sillä, että olisi aikaa vaikuttamistyöhön, mutta hei optio on kuitenkin olemassa.

7. Heti, kun lasten tarhamatka päästään jalkaisin tai pyörällä niin voidaan luopua toisesta autosta!!!! Tämä toteutunee ensi syksynä, kun saadaan tarhapaikka lähempää. 


8. Parin kilsan matka rautatieasemalle toimii itselle hyvänä hyötyliikuntana sillä aikaa liikkumiseen on huomattavasti vähemmän kuin ennen lapsia. 2 kilsaa voi tarpoa menemään kelissä kun kelissä, jos matkaa olis 5 kilsaa jäis jo useammin kävelemättä.

9. Vielä, kun auto näyttelee suurta osaa meidän arkea, yksi tärkeä valintakriteeri Toijalalle oli myös nopea siirtymä moottoritielle. Kaasu pohjaan ja alle 25 minuutin päässä siintää Tampereen keskusta.

10. Ja vielä kertaalleen RADANVARSI sijainti. Suhaan työni puolesta paljon ympäri Etelä-Suomea, joten Toijala on vaan yksinkertaisesti loistava tukikohta joka suuntaan!Älkää nyt ihan kaikki kuitenkaan muuttako tänne ettei tuu liian tunkua 😉 

Rakkautta,

Tuuli-Elina

 

0 Replies to “Toijala; city-ihmisen paratiisi”

  1. Kiitos, olen samaa mieltä ja kokenut tänne muuttaneena ja Tampereella työskennelleenä, Turussa ja Hämeenlinnassa opiskelleena perheenäitinä jo 38 vuotta. Täältä on helppo käydä kaukanakin ja palata takaisin päivittäinkin.

  2. Toijalan kupeessa kasvaneena ja siellä yläasteen käyneenä en ikinä muuttaisi sinne. Itseasiassa pakenin seudulta heti kun pääsin, ja nyt puolen maapallon päässä… mutta tämä on vain oma mielipiteeni, toiset saa tykätä paikasta…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.