Joogahaaste, jepjep

Olen aina inhonnut joogaa. AINA. Se on LIIAN rauhallista. Kuka jaksaa olla samassa asennossa yli 10 sekuntia? Ja keskittyä omaan hengitykseen? Koulussa suoritetut kokeilut eivät tuottaneet tulosta. 

Olessani myöhemmin työharjoittelussa eräässä Mindfulness-yrityksessä koitin taas saada ajatuksesta kiinni. Ajattelin tehdä työpäivän tuoksinassa rentousharjoituksen. Nukahdin. Vetelin hyvät parin tunnin päikkärit – enkä kokenut sisäistä rauhaa.

Muutaman kerran olen ollut myös liikuntakeskusten jäsenenä ja kyllä hikeä virtaavat tunnit; painot, potkut, lyönnit ja jopa pyöräily ilman etenemistä ovat aina voittaneet oman mielenkiintoni ja joogatunneilla en ole juuri mattoa käynyt kuluttamassa.

Noh, nythän on niin, että olen pohtinut aikataulullisesti sopivaa uutta harrastusta, mikä sopisi tähän epäsäännölliseen rytmiin ja kiireiseen arkeen. En ole oikein löytänyt. Samaan aikaan FB-feedini täyttyy ystävien ja tuttavien jooga-hehkutuksesta, kuinka se on äärimahtavaa, mieli tulee energiseksi ja keho kiittää ja syvät lihakset voimaantuu ja samalla koko sielu puhdistaa ja sitten ollaankin joogaretriitissä Kreikassa ja elämä on yhtä astangapilateshotilmayinjoogaa.

Alaspäin katsova koira. Tämä asento on jo tullut
tutuksi, ei se helppoa kuitenkaan ole.


Suhtauduin päivityksiin yhä epäillen. Venyttelyä? Meditointia? Helppoa kai se on, kun on valmiiksi notkea/tanssitausta/lukee.. mitä kaikkea ennakkoluuloja sitä nyt voi yhdistää? Mutta; annoin joogalle mahdollisuuden – viimeinen pisara tuli ratsastuksen opettajaltani, joka sanoi, että jooga olisi todella hyvä tuki ratsastuksen oheen ja auttaisi keskivartalon palautumisessa/vahvistumisessa (synnytysten jälkeen) ja oman kehon hahmotuksessa.

Siispä oma joogahaasteeni on antaa joogalle mahdollisuus näyttää kykynsä ja voittaa kaikki epäilykseni lajia kohtaan 6kk aikana eli tänä keväänä. Aion joogata sinnikkäästi 1-2 kertaa viikossa, vaikka alku onkin hankalaa – tässäkin 😉 

Otin OmYoga-koululle tutustumiskortin (3 vkoa) ja olen nyt käynyt joogaamassa 3 kertaa. Nämä kolme tuntia on ollu Astanga-alkeet tunteja ja tutumisjaksolle mahtuu vielä ainakin hotjoogaa, yinyangia, om flowta ja alkeismyasorea. Jaa että mitä nämä ovat? Ei mitään hajua. 

Matto ja villasukat. Siinä ne tärkeimmät.
Ja kiva laji, kun pitkät kynnet ei tuota
ongelmia 🙂


Nyt alussa pitää olla utelias ja kokeilla nopeasti paljon eri tunteja, jotta loppukeväästä olisi jotain suosikkeja selvillä. Astangan alkeet näytti nyt kolmannella kerralla mahdolliselta vaikka opettajalla kävikin hymy kasvoilla kun huomasi minun eteenpäin taivutukseni –> noh, ainakin jonkinasteinen muutos pitäisi olla näkyvillä jo tässä kuudessa kuukaudessa.

Mutta todellakin tämä vaatii enemmän kuin 3 vkon tutustumiskortin verran kärsivällisyyttä. Jos ensimmäisellä kerralla yrität jotenkuten pysyä liikkeissä perässä, toisella kerralla voit muistaa jo pari kertaa hengittää ja kolmannella kerralla yksi liikerata menee jo sujuvasti mutta muuten olo on kuin norsulla posliinikaupassa.

Edelleen joogamantrat ovat yhtä hepreaa (onko ne??), asennot ja nimet eivät yhdisty päässäni puhumattakaan lukoista, pandhoista ja utsai-hengityksestä???? Ehkä tähän uuden harrastuksen aloittamisen tueksi pitää hankkia myös jotain kirjallisuutta?? 

Katsotaan, miten naisen käy! Onhan tässä koko kevät aikaa – katsotaan tuleeko mustakin joogahihhuli vai joudunko jättämään lajin muille (välimuotoa ei kuulemma ole)? 

Mikähän tämä liike on? Voi olla hippasen vielä matkaa.
Lupaan laittaa kuvan, jos joskus olen tuossa asennossa.


Mukavaa viikonloppua, huomenna joogaileen taas 😉 
terkuin KatiVastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.