Onko ruoho vihreämpää aidan toisella puolella

Kati kynäili viime kuussa sanonnoista, jotka eivät pidä paikkaansa. Rupesin itsekin pohtimaan muutamaa nokkeluutta, jotka olen todennut valheellisiksi. Sanonnoissahan on se mahtavuus, että ne sopivat moneen eri aiheeseen, mutta ajattelin pohdiskella näitä tällä kertaa parisuhteen näkökulmasta. Eli saatte tässä samalla oivia parisuhdevinkkejä, joita en oikeasti ole millään lailla pätevä antamaan!

”Parisuhdevinkit by Ruuskanen”

Sanontojen TOP 3

1.Viimeisen vuoden aikana mun suosikki sanonnaksi on noussut sanonta:  ”Ei se vaihtamalla parane”.
Bullshit – kyllä muuten paranee. Joskus parisuhde sujuu yhtä kivuttomasti kun neliön muotoisen palikan työntäminen pyöreään reikään. Eikö ihan oikeesti olisi parempi etsiä pyöreään reikään pyöreä palikka ja neliön muotoiselle neliön mallinen reikä. Ehkä alussa olitte molemmat soikiota, mutta vuosien saatossa löysitte molemmat todelliset muotonne. Joskus sitä kasvaa puolisostaan erilleen ja ei sille mitään oikein voi. Yin Yang -yhdistelmä on urbaanilegenda parisuhteiden saralla.

2. Riitaan tarvitaan aina kaksi – Ei muuten tarvita.
Joskus parisuhteen toinen puolisko määrittää koko suhteen tunnetilat. Eli, jos satuit pariutumaan esimerksi sellaisen persenaaman kanssa, joka luonteenomaista pahantuulisuuttaan käynnistää aina riidan, niin ei se kyllä ole sinun syysi. Itse riitelen myös usein puolisoni kanssa ihan yksin. Ensin avaudun mielessäni ja solvaan toista. Sitten mietin, mistä oikeasti olen vihainen. Onko se itseasiassa edes toisen syytä ja mitä itse voisin tehdä toisin, jotta vastaavia tilanteita ei pääsisi syntymään tulevaisuudessa? Kun riita on päässäni ohi, käyn esittämässä pelkästään yhteenvedon puolisolleni. Yhteenvedossa puolisokin kuulee sitten, että oltiin riidoissa, mikä oli riidan syy, sen seuraus ja mahdolliset kehitystoimenpiteet. Voisi äkkiä kuulostaa epäreilulta asetelmalta, mutta uskokaa tai älkää, niin kehitystoimenpiteenä on usein juurikin minun oman ajattelun ja käyttäytymisen jalostaminen. Suosittelenkin kaikille testaamaan tätä riitelyn muotoa. Erityisesti, jos olet riidanhaluinen persenaama.

3. Ruoho on aina vihreämpää aidan toisella puolella – Tämähän on kahdesta ylläolevasta poiketen täysin totta.
Mikäli siellä aidan takana on tosiaan vehreempi niitty tai pulleampi lehmä, niin kannattaa pysähtyä katsomaan (lehmällä en viittaa parisuhteen kumpaankaan osapuoleen tai edes suoraan parisuhteeseen). Ensiksi kannattaa miettiä, miksi kiinnitit siihen huomioita alunperin? Onko se jotain, mitä sinäkin haluaisit saada? Kannattaa pysähtyä ja katsoa tarkkaan, mistä vihreämpi kuva muodostuu. Mitä sen saaminen todella vaatisi sinulta?  Onko uhraukset palkinnon arvoisia, kun laitat ne rinnakkain? Toteutuuko sinulle tärkeimmät arvot muutosten myötä? Jos vastaat kyllä niin ei muuta, kun aidan yli! Äläkä anna muiden määrittää kummalla puolella aitaa elät ja estää toteuttamasta unelmiasi. Mieti paljonko sinua harmittaa myöhemmin, jos jätät nyt jotain tekemättä. Esimerkiksi, jos 90-vuotiaana tunnustat, että hitto minä tosiaan olisin halunnut sinne pariskuntien joogaretriitille, mutta et lähtenyt, koska tuo viereisen keinutuolin jäärä ei viitsinyt opetella aurinkotervehdystä, niin siinä vaiheessa on jo vähän myöhästä. Nyt ainoa liike on keinutuolin keinunta, kun kumpikaan ei taivu edes pytylle ilman apua. Itse en pelkää mitään niin paljon kuin katkeraa vanhuutta, ja sen vuoksi ainakin yritän tavoitella unelmiani. Niin, ja yritän tukea puolisoani hänen unelmissaan.

Näiden huonojen vinkkien lisäksi mulla on muuten jaettavaksi myös iloisia uutisia: ”Sanoinko sen ääneen” julkaistaan 31.3.2021. Kirja on päiväkirjamainen kuvaus minun elämästäni vuosi eron jälkeen, eikä se sisällä yhtään vinkkiä suuntaan tai toiseen, joten se on ihan turvallinen lukukokemus myös ei-eronneille. Kirjan pääset ennakkotilailemaan tästä linkistä.

Kansikuva. Sanoinko sen ääneen? 3/2021

Näiden sanojen siivittämänä toivotan kaikille ihanaa vuotta 2021!

Terveisin,

Tuuli-Elina

PS. Otahan mun IG seurantaan, jos ei vielä ole <3
Rakkautta!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.