36 viikkoa ja vähintään yhtä monta arpea

Mä oon jo jonkin aikaa pohdiskellu, miksi niin suuri osa naisista haluaa näyttää 16-vuotiaalta nukelta? Selfieitä ottaessa käytetään beauty toimintoa, joka poistaa juonteet ja rypyt, 20-vuotiaat käyvät keskusteluja aikovatko aloittaa botoxin käytön ja ylipäätään kaikki merkit iästä halutaan hävittää koko vartalosta keinolla tai toisella. Enkä nyt mitenkään pois sulje itseäni tästä joukosta, vaan oon ruvennut kyseenalaistamaan tätä ihannetta vasta kuluneen reilun vuoden aikana.

…ja luojan kiitos olin tätä keskustelua lähtenyt päässäni käymään, sillä tais olla viikkoja kasassa vähän yli 20, kun ensimmäiset punaiset juovat hiipi mahaani. Jotenkin en yhtään osannut ennalta varautua siihen, kun esikoinen ei vastaavia jälkiä nahkaani jättänyt. Pikkuveli onkin ihan erilaatua tuon liikkumisen suhteen ja biletti yötä päivää yksiössään yrittäen paeta kyljestä pihalle. Noh, mikä oli 31-vuotiaan kypsä ensireaktio näihin taisteluarpiin? Itku tietenkin. Järkytys lieveni kuitenkin viikkojen kuluessa ja arpien lisääntyessä. Enää ne eivät kauhistuta. Kertovathan ne samalla tavalla eletystä elämästä niin, kuin muutkin arvet.

On erilaisia kauniita kasvoja ja vartaloja, mutta itse katselen mieluiten ihmistä, jonka vartalo kertoo tarinaa. Jokainen juova, ryppy, arpi, pisama, mikä tahansa ”poikkeama” tekee ihmisestä mielestäni mielenkiintoisen. Botoxin täyttämä ihmiskasvo on mielestäni surullinen näky. Ei siksi, että suupielet eivät enää taivu ylöspäin vaan siksi, että kasvojen todellinen omistaja on kokenut, että elämä täytyy piilottaa hankitun naamarin taakse.

En ole kauneus- tai korjausleikkauksia enkä meikkejä, irtoripsiä tai muotoilevia alusvaatteita vastaan. Toivon vaan, että niitä käyttäessämme jokainen haluaisi näyttää itseltään, eikä toistensa kopiolta.  Edelleen haluan itsekkin näyttää hyvältä, mutta haluan näyttää parhaalta 31-vuotiaalta minulta, jolla on raskausarpien lisäksi muuten melkein yksi suonikohjukin 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.