Auton ostaminen verkkokaupasta – ei kai nyt oikeesti

Ne ketkä seuraa mun somea niin tietää, että oon harkinnut auton ostoa pari kuukautta. Oon lykännyt sitä, koska en tiedä autoista tai niiden hankinnasta mitään. En rehellisesti edes pidä autoista. En haluaisi ostaa autoa myöskään siksi, että joudun ostamaan sen rahoituksella ja nykyinen auto on kuitenkin velaton. Vanha rakas kehäratsuni Harrison Ford ryhtyi kuitenkin ilmoittamaan eläketoiveistaan ensin hienovaraisesti ja lopulta sen verran kova äänisesti, että lapsetkin toivoi josko äiti voisi nyt vaan hankkia sen uuden auton.

”Ostaakko auto vaiko eikö?”

Nettiauto – kulkupelien Tinder

Ei muuta, kun nettiauto auki ja syvään päähän. Voin kertoo muuten, että auton etsiminen ilman mitään kriteereitä on tehtävänä mahdoton. Lisäksi ilmoitukset on yhtä skryptisia kuin Tinder-profiilit. Kauheesti lyhenteitä mitä et tajua, kuvat on otettu samoista kulmista ja tekstit muistuttaa toinen toisiaan. Lisäksi mitä enemmän kuvia kattoo niin sitä enemmän kriteerit nousee. Enää ei kelvannutkaan perus kippo ja huomasin katselevani autoja, mihin mulla ei todellakaan ole varaa. Sitten keksin, että haluan sellaisen urheilullisen auton, niin kun Bemarin ja automaattivaihteethan olis kans aika kivat. Ekan kerran, kun kävin sitten koeajolla niin testasin Bemarin 116 mallin ja samaan syssyyn Mazdan jonkun mallin (koska sekin sattu olee valkonen.) Arvatkaa mitä? Ne molemmat tuntu ihan autoilta! Tajusin, että en tule koskaan ajamalla tekemään päätöstä mikä auto on hyvä ja mikä ei, koska kaikilla suht uusilla autoilla on hyvä ajaa.

Koeajon jälkeen Kati heitti ajatuksen ilmoille, että pitäiskö mun katsoa jotain katumaasturityyppistä, jotta näkisin autosta ulos. Ajatus oli varsin virkistävä, koska 160 senttisenä autosta ulos näkeminen ei ole mitenkään itsestäänselvyys. Kävinkin testaamassa Kian Sportagen ja totesin, että vaikutti taas hyvältä, mutta en nää edes vilausta konepellistä. Tälle koeajolle otin mukaan virallisen renkaanpotkijankin, mutta tajusin, että kaikki on kuitenkin yhtä spekulaatiota ja kristallipalloon katsomista. Kukaan ei voi tietää 20 minsan koeajon perusteella onko auto pommi vai ei? Penkki tuntui kuitenkin välilevynpullistumalle paremmalta, joten jatkoin katumaasturin etsintää. Sitten tutustuin Opel Mokkaan ja siinä penkin sai ruuvattua niin ylös, että näkyvyys parani heittämällä. Lisäksi hinta oli huomattavasti lähempänä omaa budjettia.

Carnext.com – ostoprosessi

Päätin, että Opel Mokka olis mun valinta ja lähdin etsimään parasta vaihtoehtoa nettiautosta. Paras hinta-laatusuhde löytyi Carnext.comilta, mutta miinus oli se, että auto oli Helsingissä. Ei Helsinki kaukana ole paitsi sillon, kun sulla on välilevynpullistuma niin ei ihan hirveesti napostele istua autossa yhtään ylimääräistä. Tutkin sivuja lisää ja tajusin, että auton pystyi ostamaan verkossa ja se toimitettaisiin sulle kotiin velotuksetta. Ajattelin, että nyt on näppärää! Sit mua myös nauratti, koska oon kuullu nyt lähiaikoina lähipiirin suusta monta kertaa, että kuka helvetti ostaa auton verkosta sitä näkemättä!?!

Rupesin miettii, että mikä siinä verkossa ostamisessa oikeestaan olikaan naurettavaa? Mun koeajon rumban perusteella kaikki uudet vaihtoautot tuntu ihan yhtä hyvältä, eikä ylimääräisestä koeajajastakaan ole hyötyä ellei se satu olemaan myös autokorjaaja, joka tutkii auton pihassa. Lisäksi, kun ostaisin auton heiltä, liike lupasi 14 päivän palautusoikeuden. Eli voisin kaksi viikkoa huristella ja sit palauttaa auton, jos ilmenee jotain mistä en pidä. Kun nyt ihan maalaisjärjellä miettii, niin kahden viikon testauksella luulisi saavan vähän enemmän irti, kun 20 minuutin koeajossa.

Mun uus rakas <3

Perjantaina illalla jätin sit soittopyynnön liikkeeseen, koska tarvitsin myös rahoituksen. Lauantaina myyjä, Jari, soitti, laittoi rahoitustarjouksen sähköpostiin ja kertoi autosta lisää. Varmistin vielä, että saisinko tosiaan palauttaa auton kulutta 14 päivän sisällä, jos en vaikka pidäkään sen väristä. Vastaus oli, että kyllä! Ainoa kulu olisi auton toimittaminen takaisin Helsinkiin. Ainoa mikä mua vielä epäilytti oli auton hinta. Miksi se oli edullisempi kuin muut verrokit? Jari kertoi, että he laittavat autoihin näkyviin sen hinnan millä auto myydään. Ei siis tinkimisvaroja. I H A N A N yksinkertaista. Varsinkin, kun mistä minä tiedän paljonko autoista voi tinkiä ja mistä kaikesta voi kitistä. Myös oma yritykseni noudattaa samaa hinnoitteluperiaattetta, joten ehkä se oli myös sielujen sympatiaa.

Yllätyksekseni rahoitustarjouskin oli paras kolmesta mitä olin saanut, joten vahvistin kaupat tunnin harkinta-ajan jälkeen. Maanantaina auto vietiin A1-asemalle tarkastukseen, jossa tsekattiin vielä, että auto oli siinä kunnossa missä oli luvattu. Jari lähetti mulle tarkastuksesta dokumentit aamupäivällä ja klo 18.30 katsoin, kun mun ihana uus auto kurvasi kotipihaan. Maanantaina oli jotenkin epätodellinen oli miten helppoa kaikki olikaan ollut. Prosessi ei olisi poikennut vaatteiden tai muiden tavaroiden nettiostosta mitenkään ellen olisi halunnut jutella myyjän kanssa puhelimessa.

Mun kokemuksen perusteella auton voi siis ostaa verkkokaupasta, ihan oikeesti.

Rakkautta kevääseen <3 <3 <3

Terveisin,

Tuuli-Elina
instagram.com/tuulielina.r

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.