Joulu on ovella :)

Se olisi joulu taas ovella.. Kotiin on laitettu joulukoristeet, kynttilät palaa harva se ilta ja joulufiiliksen saa parhaiten kuuntelemalla autossa jouluradiota 🙂 Pohdinnassa on vielä joulukuusen hankkiminen.. Montakohan kertaa tuo 1v 4kk kaataa kuusen, en usko, että ”ei” -sana toimii tämän(kään) kohdalla =D =D Mutta aito sen kuusen olla pitää, jouluinen ja tuoksuva. Tiuhat oksat ja kaunis vihreys, ei mikään muovikuusi pysty luomaan samaa tunnelmaa. Ehkä se aito kuusi on muutenkin parempi, pistelee ainakin kun lapsi menee ilman lupaa oksiin ja koristeisiin koskemaan.

Joulunvietto ja -laittaminen on muutenkin tänä vuonna tuntunut erilaiselta. Viime vuonna Venja oli vasta reilun 4kk, mutta nyt kun ikää on vuosi enemmän niin haluan heti opettaa meidän perheen jouluperinteet ja siirtää Venjalle itselle tärkeät asiat <3

Joulukorttikuvaus Studio Torkkeli (koevedoksia)

Joulukalenterin luukku avataan heti aamupisujen ja -pesujen jälkeen. Kurkataan Venjan omaan muumilelukalenteriin ja sitten avataan äidin kuvakalenterista luukku ja katsotaan tuliko pupu, nalle vai kynttilä 🙂 Ihana neiti. Joulupukki ja poro on jo uusia, kivoja tuttavuuksia ja ostamani kaksi jouluaiheista kirjaa on ollut kovasti selailussa.

Marraskuussa käytiin ajoissa joulukorttikuvauksessa. Neidin ihana virne on nyt ikuistettu joulukortin muotoon ja kortit laitettu eilen postiin. Tästä olen jopa itse hieman ristiriitaisissa tunnelmissa.. Ennen Venjaa kirosin nuo tuttavien ”meidän-oma-lapsi-on-maailman-sulosin-tonttu”-kortit ja nyt teen itse samaa =D ja toista vuotta peräkkäin *hups*. Kyllähän jokaisen äidin mielestä oma lapsi on ihanin ja suloisin ja uskon, että myös isovanhemmat ym. tärkeät läheiset ovat samaa mieltä, mutta laitetaanko kavereille myös lapsijoulukortti? Njäh. Noh, nyt on laitettu, joten anteeksi jo etukäteen kaikilta ystäviltä, tänä jouluna(kin) meidän kortissa virnistää maailman ihanin ja suloisin Venja-tonttu. Ensi jouluna kortissa onkin sitten yhden sijaan kaksi lasta, jepjep. Jopa lemmikit on neutraalimpi aihe, osa ystävistäni on lähettänyt kortteja, missä koreilee kissa, pupu tai koira joulukoristeineen ja ne on ollut mielestäni suloisia ja ihania.. Ehkä kun lapset kasvaa, niin siirryn takaisin askartelemaan kortteja tai kuvaan lasten sijaan meidän puput ja marsut kortteihin.

Joulukorttimallia vuonna 2014.

Myös joulupäivien viettäminen on aiempaa rauhallista. Meillä on mieheni kanssa molemmilla eronneet vanhemmat (laske 4 jouluviettopaikkaa) sekä toiset isovanhemmat (+ 2 paikkaa), jotka kaikki mielihyvin ottaisivat perheemme jouluna luokseen. Ennen lasta me monesti 3 päivässä kiersimme nämä 6 paikkaa (onneksi kaikki sijaitsevat Tampereella)ja söimme itsemme ähkyyn, mutta Venjan tulon jälkeen haluaa mieluummi rauhoittua yhteen paikkaan ja nauttia siellä rauhassa ruuasta, saunasta ja seurasta ilman kuumottavaa kiirettä jo siirtyä seuraavaan. Nyt on sovittu, että aatto vietetään vuorovuosin toisen äidin luona, joulupäivän sitten toisen ja tapaninpäivästä ei oteta stressiä -katsotaan jaksamisen mukaan. Ja isovanhemmat ja siskot perheineen onneksi tapaa sitten kuitenkin äitien luona yhteisessä joulupöydässä <3

Uutena asiana huomasin myös joululaulujen lisäämisen nukutuslaulujen repertuaariin =D

Kyllä ne lumilyhdyt, lumienkelit ja saunasta lumeen heittäytyminen myöskin jouluperinteisiin kuuluisi, joten valkoista joulua odotellen:

– Kati

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.