Kotikutsut on kusetusta

Lasten tulon myötä olen joutunut osaksi kotikutsukulttuuria, jossa sulloudutaan jonkun olohuoneeseen ihailemaan ylikalliita lasten ja naisten vaatteita. Suurin osa vieraista ei edes pidä esittelyssä olevan merkin tuotteista, vaan tulee paikalle pelkästään tarjottavien takia. Osa tulee vaihtamaan kuulumisia tuttujen kanssa ja osa tulee sitten tukeakseen illan ”emäntää”, joka saa sitten lisäalea omista ostoksistaan, mikäli paikalla on riittävästi väkeä. Kukaanhan ei tätä tietenkään sano ääneen, vaan kaikki esittävät kiinnostunutta, niin kuin kunnon kutsulaisten kuuluukiin. 

Mikä meidät sitten saa kuitenkin ostamaan esittelijän tuotteita? Hyvä esittelijä se ei ainakaan ole, koska heitä en ole koskaan tavannut. Osallistuin juuri kutsuille, jossa esittelijä aloitti esittelyn seuraavasti: ”Tämä on täysin kotimainen vaatemerkki. Ainoastaan vaatteiden valmistus on Portugalissa”. Meni koko esittely ihan ohi, kun nauroin sisäisesti niin lujaa, etten kuullut esittelijän sanoja 😀

Entinen kämppikseni oli hurahtunut Tupperware-astioihin sillä seurauksella, että sitä muovikippoa ja kuppoa oli sitten kaapit pullollaan. Mutta kun ne vaan on niin hyvä! Ihan totta onko? Itse en kyllä huomaa Samba-kulhoissani mitään eroa verrattuna Tokmannin muoviastiohin. Paras ostokseni on kuitenkin Tupperware kananmunaleikkuri! Kuka idiootti ostaa Tupperwaren kanamunanleikkurin? Kananmunanleikkuri… eeeeiih en kestä!


Kananmunanleikkuri ei tietenkään oo ainut hairahdukseni, vaan kyllä meiltä löytyy näitä kotikutsuvaatteitakin kaapista. Ovatko ne laadukkaampia kuin marketti vaatteet. Ehkä? En osaa sanoa. Sen osaan sanoa, että samalla tavalla ne likaantuvat, kun niiden päälle kaataa mustikkakeittoa suoraan purkista ja reikiä tulee, kun konttaa tarpeeks kauan soralla. 
Tuukka kesällä Noshin housuissa
No palataan jälleen kysymykseen miksi hitossa näitä tulee sitten ostettua?

Kun minut on ensin huijattu kutsuille hyvän ruuan ja seuran verukkeella, alan potea muiden kaltaisteni kanssa huonoa omatuntoa siitä, että en ole aikeissa ostaa mitään ja koen pakottavaa tarvetta tilata edes jotain. Jotain, mikä ei kuitenkaan syökse taloudelliseen vararikkoon… (Ootteko koskaan miettineet, miksi kotikutsuilla myytävät pipot ovat niin suosittuja? Aivan, olen täysin vakuuttunut, että pipot on tuotu mallistoon pelkästään meitä syyllisiä varten). Toiseksi, näin yrittäjänä tunnen myötätuntoa esittelijää kohtaan, joka kuitenkin on nähnyt vaivaa tullakseen paikalle ja yrittää tienata juustoa leivän päälle. Kolmanneksi (tämä on onneksi aika harvoin) vaatteet ovat oikeasti sen verran hienoja, että shoppailuhulluus saa minusta vallan. Ja hei onhan se kivaa välilä hassata rahaa…

Shoppailuterkuin, 

– Elina

Ps. Tässä kuussa olis tiedossa 3 kutsut 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.