Kouluttajana uuden yleisön edessä

Viime torstaina minulla oli hieman erilainen koulutuspäivä. Pidin Toimiva tyyli -koulutusta MIB (Mothers in Business) Tampereen jäsenille. MIB tapahtumien ydin on siinä, että äidit pääsevät osallistumaan tapahtumiin ja koulutuksiin lapsien kanssa. Yleisönä oli siis noin 15 äitiä pienten vauvojen ja taaperoiden kanssa 🙂 Minusta MIB:n toimintaidea on ihan loistava. Olen itsekin Venjan syntymän jälkeen etsinyt verkostoa, joka yhdistäisi uran ja äitiyden. Vaikka kuulun Tampereen Seudun Yrittäjänaisiin ja siellä on jäsenenä paljon äitejä, yhdistys tukee kuitenkin ennen kaikkea yrittäjyyttä. Lisäksi jäsenistö on (harmillista kyllä) itseäni iäkkäämpää, nuoret yrittäjät eivät ole jostain syystä löytäneet yhdistystä omakseen. Samoin ihana verkosto ja upea harrastus on myös Nuorkauppakamaritoiminta, mutta sielläkin lähtökohtana on omien johtamistaitojen kehittäminen, yhteiskunnalliset asiat ja kansainvälisyys. 

Joka paikkaan kun ei voi mennä lapsen kanssa. Tai tietysti voi, mutta aina se ei ole välttämättä kohteliasta. Itse juuri tuossa Ellun kanssa tuumittiin, että missä se raja menee. Päivällä oleviin koulutuksiin  ja seminaareihin nyt lähtökohtaisesti voi osallistua vauvan kanssa, jos ymmärtää vain poistua paikalta, jos vauva alkaa kovaääniseksi. Yleensä ollaan saatu vain positiivista palautetta vauvojen kanssa liikuttaessa 🙂 Mutta mites esim. firman tai yhdistysten pikkujoulut? Meneekö siinä raja?

Tässä juontokeikalla. Mukana oma vauva, Elina
ja Elinan vauva.. 🙂 ja hyvin selvittiin!


Ja sitten kun vauva kasvaa ja ei ole enää rinnalla tuhiseva ja nukkuva pikkuihme, niin taaperon kanssa se osallistuminen on jo paljon haastavampaa. Taapero kaipaa virikkeitä, juoksentelee ympäriinsä ja asiaa on jo kovasti. 

Mothers in Business on tuore yhdistys, perustettu Helsingissä 2014 ja nyt toimii siis myös Tampereella. Lähdin toimintaan heti mukaan, kun kuulin sen olemassa olosta ja olen suositellut myös kaikille muille äideille, joille myös ura ja työ on tärkeä. MIB yhdistää loistavasti nämä kaksi. On kahvitreffit joka kuukausi muiden äitien ja lasten kanssa, joissa voi vapaasti verkostoitua ja etsiä ”kaltaisiaan”, on paljon erityyppisiä koulutuksia, joista voi valita ne itseä kiinnostavat –> ja koulutukset ovat ilmaisia ja poikkeustapauksia lukuunottamatta sellaisia mihin lasten kanssa (iästä riippumatta) voi osallistua. 

Torstaina aamupäivällä 1,5h koulutuksessa olis siis tohinaa jos jonkinlaista. Yllättävän vähin häiriöin kuitenkin koulutuksessa selvitiin, kyllä vauvat on suloisia <3 Tunnin jälkeen alkoi olla hieman levotonta, mutta jokainen äiti sai varmasti itselleen hyviä tyylivinkkejä, sai tietoonsa oman vartalotyyppinsä ja oppi muutaman kivan huivinsidonnankin.  Mittanauhatkin oli vaaveille erittäin jänniä tutkittavia pitkäksi aikaa <3 

Venjan ollessa ihan parikuinen, onnistui myös
kampaajalla käynti vauvan kanssa. Ja
treffit keskustassa, ystävän kanssa kaffella.


Aamupäivä oli rento ja kouluttajana kehityin taas huimasti, kun piti kohdata yleisö jälleen ihan uudella tavalla ja huomioda myös pienet osallistujat. Hyvää harjoitusta siis myös itselle 🙂 Lopuksi linkki Toimiva tyyli -huivinsidontavideoihin, josko kiinnostuit myös niistä.

Tyyliterkuin
Kati

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.