Mikä on hyvä syy perua keikka?

Viime viikonloppuna olin pitkästä aikaa, eli kesätauon jälkeen, juontokeikalla. Tällä kertaa juontopaikaksi sattui kauppakeskus Tampereella ja keikan varmistuessa olinkin ihan huippufiiliksissä, että jes, lyhyet työmatkat ja helppo saada lapsi hoitoon kun ei tarvitse yökylää miettiä. Vaan kuinkas sitten kävikään..? 

Tämä elokuu nyt sattuikin vain olemaan oletettua kinkkisempi. Molemmat ”mummot” ovat lomalla ja mökeillään kumpainenkin. Yleensä viikonloppukeikoissa on aina voinut luottaa mummojen apuun. Mummojen lisäksi laskin, että tukiverkkoon ja Venjaa hoitaneisiin ihaniin läheisiin ihmisiin kuuluu 4 muutakin ihmistä ja kaikilla oli viime viikonloppuna jotain sovittua menoa. Apua! Siis kuusi mahdollista hoitopaikkaa, eikä yksikään ollutkaan käytettävissä. Lisäksi miehelläni oli viikonloppuna työvuorot.

”Siis mitä? Eikö mulle oo hoitajaa?”

Mieheni ei halua, että kukaan meille ”vieras” hoitaa Venjaa vaikka itse olisin tarvittaessa valmis kysymään lastenhoitoapua esim. MLL tai muista järjestöistä. Venja on kuitenkin todella vastaanottavainen eikä juuri vierasta tai ainakin tottuu uusiinkin hyvin nopeasti. Siksi kysyin jopa Ellulta, että jos kuskaisin Venjan heille Hämeenlinnaan, niin miten sujuisi tuo kahden lapsen kanssa touhuaminen yhden päivän ajan =D se olisi kuitenkin ollut tosi raskasta sekä minulle ajaa juontohommien lisäksi aamulla ja illalla Hämeenlinnaan puhumattakaan raskaana olevasta Ellusta touhuamassa kahden vaippaikäisen kanssa *kääk*


Juontokeikan väliin jättäminen on kuitenkin se vihonviimeinen vaihtoehto, vaikka MAIKILTA tarvittaessa löytyykin muita juontajia paikkaamaan. Onko keikan perumiseen riittävä syy se, ettei saa lapselle hoitajaa? Keikat varataan kuitenkin yleensä vähintään 1kk aiemmin, joskus jopa 6kk niin silloin ei hoitokuvioita pysty vielä miettimään. Ehkä jos olisin palkkatöissä, niin kynnys jäädä kotiin olisi pienempi? 

Aiemmin keväällä jouduin valitettavasti jättämään yhden sovitun keikan väliin, koska Venja oli silloin ensimmäistä kertaa kipeänä. Sairas lapsi on kuitenkin riittävä syy keikan perumiselle, vaikka se itsestä todella pahalta tuntuikin; (MAIKKI löysi kuitenkin toisen juontajan paikkaamaan).  En kuitenkaan osannut edes kuvitella, että jättäisin sairaan lapsen hoitoon <3.

Kipeänä paras paikka nukkua oli äidin
masun päällä <3 Mangustidokkari ei jaksanut
kauaa kiinnostaa 🙂


Asiat onneksi loppuviimein järjestyi parhain päin tämän viime viikonlopun osalta, kun mieheni onnistui vaihtamaan lauantain työvuoronsa pois ja oli näin Venjan kanssa kotosalla. Sunnuntaiksi saatiin mieheni isä puolisonsa kanssa Venjan perään katsomaan, kiitos <3

Pääsin kuin pääsinkin juontamaan, wohoo! 🙂-Kati


Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.