Miksi lähdin ehdolle kuntavaaleihin?

Kuntavaaliehdokkuus tai politiikka ylipäätään ei ole mulla mitenkään sisäsyntyistä tai lapsuuden haave. En ole aiemmin osannut edes ajatella, että minä voisin olla mukana politiikassa. En mä osaa ja tiedä tarpeeksi, mitä mä siellä tekisin?

Viime syksynä eräs yrittäjänaiskollegani hallituksesta kertoi olevansa ehdokkaana ja kysyi, että lähtisinkö minäkin ehdolle kuntavaaleihin. Vastasin heti, että en. Sen sijaan, että hän olisi kohauttanut harteitaan, aloimme keskustella aiheesta ja loppujen lopuksi ajatus jäi kytemään. Mitä jos sittenkin lähtisin ehdolle? Osaisinkohan minä? Olisko mulla jotain annettavaa?

Kuva: Mikko Ovaska

Ymmärsin, etten tiedä kaikkea. En ymmärrä juurikaan mitään kaavoituksesta ja liian vähän myös numeroista, mutta ymmärrän sen, mitä puutteet varhaiskasvatuksesta tarkoittaa, isot ryhmät kouluissa ei ole kenenkään mielestä hyvä asia ja päätöksiä tehtäessä arviointi yrittäjien näkökulmasta puuttuu liian usein.

Ymmärsin, että minun ei kuulukaan tietää kaikkea eikä minulla tarvitse olla valmiita vastauksia. Minulla on järkyttävän suuri verkosto ympärilläni ja tiedän löytäväni aina oikein ihmisen, keneltä voin kysyä ja keiden kanssa keskustella päätöksistä.

Siksi tein rohkean päätöksen loppuvuodesta 2020 ja päätin asettua Kokoomuksen kuntavaaliehdokkaaksi tämän kevään vaaleihin. Uskon, että jos tulen valituksi, se ei haittaa, että olen monessa asiassa noviisi. Sillä on merkitystä, että olen valmis oppimaan, keskustelemaan ja kuuntelemaan.

Olen myös itse kasvanut ja muuttunut ihmisenä hurjasti viime vuosien aikana. Minulle on selkiytynyt itselleni tärkeät arvot ja asiat, joiden puolesta haluan taistella ja joiden eteen haluan tehdä töitä. Lasteni syntymällä oli näihin asioihin suuri merkitys ja minulle tärkeintä on ehdottomasti tasa-arvon edistäminen. Sinä päivänä kun mun lapset hakee töitä tai perustaa yrityksen, sillä ei saa olla merkitystä uran tai palkkakehityksen kannalta, että he ovat naisia ja saattavat jossain vaiheessa saada lapsia.

Tasa-arvoaatteeni ei rajoitu vain mies-naissukupuoleen vaan jokaisen oikeuteen olla oma itsensä ja elää elämää itselleen sopivaksi katsomallaan tavalla. Olen oppinut ymmärtämään ja olemaan tuomitsematta erilaisia valintoja. Olen valmis keskustelemaan ja ymmärtämään maailmaa avoimin mielin. Haluan auttaa luomaan toimivampia ja parempia ratkaisuja, jotka auttavat luomaan perheystävällistä yhteiskuntaa ja työelämää.

Kuva: Laura Tammisto, Studio Torkkeli

Olen ollut aktiivisesti järjestötoiminnassa ja Yrittäjänaisten hallituksessa sekä paikallisesta että valtakunnallisesti jo useamman vuoden. Tätä kautta olen saanut näköalan pienyrittäjien arkeen ja heidän haasteisiin yrittäjinä. Kuntatasolla voidaan ottaa huomioon yrittäjien haasteet, kun heitä vain kuunnellaan. Ja pitääkin kuunnella ja pyytää asiantuntijoiden arvioita, miten päätökset vaikuttavat yrittäjiin. Yritysten elinvoimaisuus on kunnalle erittäin tärkeää!

Omassa henkilökohtaisessa elämässäni meni kuitenkin suunnitelmat kevään ja kampanjan osalta uusiksi. Päätin jäädä ehdolle siitä huolimatta, että iso kampanja jää tekemättä. Nyt minusta tuntuu, että se oli kaikesta huolimatta hyvä päätös. Olen saanut nähdä, mitä kaikkea kampanjointiin liittyy ja yllätynyt siitä, kuinka paljon jälleen kerran mun verkostot tekee suosittelutyötä mun puolesta. Kiitos siis jokaiselle minua suositelleelle tai äänestäneelle <3 Sunnuntaina nähdään, miten käy.

Jos et käynyt vielä ennakkoäänestämässä, niin käythän äänestämässä tulevana sunnuntaina 13.6. Äänestä juuri sitä henkilöä ja puoluetta, jonka arvoja ja ajatuksia haluat tukea. Sinun äänelläsi on iso merkitys <3

Kiitos <3
Kati Vasell
(Kokoomuksen ehdokas Tampereella, äänestysnumero 350).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.