Perheonnea

Oltiin eilen ystäväperheen luona kyläilemässä <3 Kun perhe on molemmilla kasvanut, on yhteydenpito entisen opiskelukaverin kanssa vähentynyt -mutta aina kun nähdään, on tapaamiset yhtä mukavia. Kaikki jatkuu entiseen tapaan. 

Miehet ja lapset (3/4) laiturilla.

Eilen tuli puheeksi, kuinka on onni vain viettää aikaa perheen kanssa. Ei siihen samaan tapaan kaipaa kaikkea ohjelmaa ja kavereita täyttämään jokaista vapaahetkeä, kuin ennen lapsia. On oikeasti ihanaa vain olla oman perheen kanssa, ulkoilla ja katsella lasten riemua. Siksi esimerkiksi tämä ystäväni perhe on satsannut ”luksuksiin” kotona, koska siellä aikaa vietetään paljon. Pääsimme eilen mm. nauttimaan saunan yhteydessä ulkona olevasta paljusta. 

Tämä ystäväni ajatus sai minut hieman paremmalle mielelle, koska itse olen potenut huonoa omaa tuntoa siitä, että yhteydenpito monen kaverin kanssa on jäänyt vähemmälle ja oikeasti monikaan huvitus ei tunnu enää niin tärkeältä kuin olla perheen kanssa kotona.

”Lähdetkö shoppailemaan?” No tuota, ajatuksena vallan mainio ja shoppailuhan oli ennen lapsia mun ykkössuosikki. Nyt jos mietin tuota shoppailua, niin se etenee jotenkin näin: 
– Hmm.. kuka ottaisi lapset hoitoon (tai ainakin 1v 8kk, ihan turha kuvitella että jaksaisi kaupoissa pyöriä.. 2kk vielä nyt nukkuu onneksi vaunuissa suurimman osan).  
– Itselle ei kannata mitään ostaa, kun vielä kropassa raskauskiloja niin ei viitsi nyt hetkeksi isoja kokoja ostaa ja sitten kun vihdoin palautuu niin eihän sitä sitten uusia raaski ostaa, kun sitten ne hetken käyttämättä olleet omat vanhat vaatteet mahtuu taas päälle –> voin siis tulla katselemaan, kun teet löytöjä =D
– Lapsille jotain? No sehän on aina ihanaa, lasten vaatteet on niin kivoja ja söpöjä, mutta yllättävän kalliita. Eikä lapsiltakaan juuri puutu mitään. Kirppareilta löytyy kivoja juttuja ja sitten tarpeeseen haetaan kurahousuja ja toppahaalareita, eikä shoppailun tarkoitus nyt varmaan ollut lähteä Reiman outlettiin =D =D =D

Pienempi on vielä ihan OK shoppailukaveri.

”Mentäiskö viihteelle?” Joo, mennään.. Paitsi että. 
– Jos isällä on mahdollista jäädä lasten kanssa kotiin, niin ihan ok.. muuten pitäisi taas miettiä, kuka hoitaa lapsia. 
– Pari-kolme tuntia menisi varmasti ihan mukavasti, sen jälkeen alkaa kivasti tuntumaan painetta tisseissä. Juu, tässä nyt menee pieni tovi kun käväsen vessassa tyhjentämässä tissit. Ja sitten ei tunnu hyvältä, kun vauvan ruokaa menee ihan hukkaan. Viinillä maustettua maitoa ei kuitenkaan viitsi ottaa talteen. 
– Ja sitten se väsymys. Kun olet jatkuvasti joka tapauksessa väsynyt ja nukut pätkissä, unen määrää ei omaehtoisesti halua yhtään vähentää.
Sitten kun imetys loppuu ja lapset ovat hieman vanhempia, oli ystäväni ajatus eilen aivan mahtava. Ainoa oikea tapa käydä viihteellä on, että on itse yön poissa. Sitten voi tulla fressinä ja jaksavana taas kotiin, kun on saanut nauttia ystävien seurasta ja aamulla rauhassa nukkua, eikä kukaan vaadi mitään heti aamusta eikä lapset näe krapulaasi. Iso peukku.

Puhumattakaan reenaamisesta tai kyläilystä, leffasta ym. arki-iltana. Kun lapset menee nukkumaan noin 19.30, niin siinä ei illalle juuri jää aikaa. Työssäkäyvät ovat kotona 17 maissa, niin ehtiihän siinä parin tunnin visiitin matkoineen tehdä.. 

Nämä on vissiin nyt niitä paljon puhuttuja ruuhkavuosia. Vaikka tällä hetkellä meillä eletään vielä vauva-arkea, ei se oma aika tästä kuulemma ainakaan kasva. Kun lapset kasvaa, myös menot ja tahti kovenee. Ja kaiken lisäksi on vielä eläimistä huolehtimista, siivousta ja ruuanlaittoa ja pyykkejä.. Ne ihan normaalit päivittäiset arkiasiat, että hommat rullaa. Ai niin, ja oliko vielä joku yritys pyöritettävänä tässä?  

Mun rakkaat <3 

Niin kyllä nyt lakkaan potemasta sitä huonoa omaa tuntoa ja nautin ajasta perheen parissa. Ihan kaikesta, mikä siihen kuuluu. Ja sitten kun näen ystäviä, niin niille on olemassa se hetki, oikea hetki, jolloin on ikävä juuri sitä ystävää.

Ihanan aurinkoista sunnuntaita ja olkaa siellä missä teidän sydän on. Missä te nautitte olostanne, ei siellä missä teidän haluttaisiin olevan.

Perheonnesta nauttien
Kati

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.