Pysähdy. Kuuntele. Elä hetkessä.

Stylistinä ja juontajana työpäivät ja asiakaskohtaamiset ovat vaihtelevia. Se on yksi suuri syy, miksi nautin työstäni niin paljon. Viime maanantaina oli jälleen yksi erilainen työpäivä.

Kävin pitämässä päivän aikana kolme kulttuurituokioita vanhuksille palvelukeskuksissa ja eläkeläisille päivätoimintapaikoissa. Kulttuurituokioni aihe oli totta kai pukeutumiseen ja osaamiseeni liittyvä eli Toimiva tyyli -ensivaikutelman tärkeys

Kaanaan Kyläkoululla eläkeläisten Kulttuurituokiossa.

Olen pitänyt kulttuurituokioita ensimmäisen kerran pari vuotta sitten ja jännitin aivan hurjasti. Jännitän edelleen, joka kerta. Kulttuurituokiossa yleisö on niin eri maata, kuin normaalisti pitämissäni tyylikoulutuksissa yritysasiakkaille tai juhliville naisporukoille. Ja joka kerta huomaan, että jännitys on aivan turhaa 🙂 

Näillä keikoilla opin ehkä eniten itsestäni. Joka kerta saan uusia oivalluksia elämästä. Muistan, mikä elämässä on oikeasti tärkeätä. Ja aina koen voimakkaasti hetkessä elämisen merkityksen. 


Kun yleisönä on keskimäärin 60-90 -vuotiaita naisia ja miehiä kymmenen tai kaksikymmentä, niin siinä on aikamoinen elämänkokemus. En koskaan kiirehdi asiani kanssa ja jään erittäin mielelläni kuuntelemaan heidän tarinoitaan. 

Sota-ajan pukeutumisesta. Kankaista, ompelutaitoisista äideistä ja itse tehdyistä kengistä. Muodista, joka naurattaa vieläkin. Vintillä kymmeniä vuosia säilytetyistä mekoista. Tanssiaisista, missä puoliso tavattiin. Lapsista. Lapsen lapsista. Menetetyistä läheisistä. Ilosta, kun tänäkin aamuna tuli vielä uusi päivä.

Se on todella mahtavaa, että tällaisia tuokiota järjestetään. Pitkän iän saavuttamiseksi on tutkitusti tärkeämpää, että on ihmisiä ympärillä, kuin se että syö ja liikkuu oikein. Kulttuurituokion aiheella ei ole niin väliä. Sillä on, että saa tavata muita ja vaihtaa kuulumisia. Kerran viikossa. Kerran kuussa. Silloin, kun siltä tuntuu ja jaksaa tai pystyy osallistumaan. 

Tunnin aikana ehdimme keskustella ensivaikutelmasta, siihen vaikuttavista asioista ja opimme myös muutaman huivin sidonnan. Välillä eksymme aiheesta ja kuuntelemme, kun Eero kertoo jo tutun tarinan toista tai kolmatta kertaa. Sillä ei ole väliä. Sillä on, että Eerokin on paikalla.Tänään. Tässä hetkessä.

Pysähdy. Kuuntele. Elä hetkessä. 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.