Salaraskaat

Kovasti ajankohtainen aihe yrityksessämme on tällä hetkellä raskaudet ja juontotarjoukset. Päällimmäinen kysymys onkin, että onko tarjousta tehdessä velvollisuus kertoa asiakkaalle, että juontaja on raskaana?

Normaalisti etenevä raskaus ei ole sairaus, se ei vähennä juontajan ammattitaitoa tai osaamista. Raskaus ei vaikuta juontajan ääneen tai jaksamiseen ennen ihan loppuraskautta, jolloin kuuluukin jo jäädä äityslomalle.

Kuitenkin; juontaja valitaan varmasti osaksi keikalle myös ulkonäön perusteella. Jos kuvissa esiintyy hoikka, tyylikäs juontaja, onko tarjous ollut harhaanjohtava, mikäli keikalle saapuu sama ääni, mutta ison vatsan kanssa? 

Mikäli raskaudesta ilmoittaa jos tarjousvaiheessa, se voi kuitenkin saada asiakkaan pohtimaan juontajan jaksamista tai hän voi jättää juontajan varaamatta, koska ”jotain voi sattua”. Tällöin juontaja on menettänyt keikan ilman pätevää syytä -vain siksi, että on raskaana.

Onneksi monet asiakkaamme ovat meille tuttuja ja he ovat tietoisia tilanteesta. Silloin asialle on helppo naureskella ja voidaan yhdessä pohtia, onko raskaus ”este” keikalle. Monesti kauppakeskusjuonnoissa tai muissa koko perheentapahtumissa raskaudesta ei ole haittaa. Mutta entä sitten kun kyse on yritysjuhlista tai firman pikkujouluista, joissa myös alkoholilla on näkyvä rooli? Sopiiko silloin raskaana oleva juontaja kuvaan, vaikka hän juonnot moitteettomasti hoitaisikin? 

Vaikka itsellä on menossa vasta rv 18 ja vatsa ei ole vielä kovin suuri -jättäydyin pois messuemännän tehtävistä. Olen ollut erään asiakkaan messuosastolla jo monta vuotta (kenties 5?). Viime vuonna olin poissa ensimmäistä kertaa, koska esikoiseni oli vastasyntynyt. Mutta silloinkin osastolla oli kauttamme MAIKIN messuedustaja. Tänä syksynä raskausuutiset olivat Facebookin kautta jo kiirineet yritykseen ennen kuin ehdin messuista sopia. Näin ollen yhdessä päädyimme toiseen messuedustajaan, sillä tähän työn luonteeseen kuuluu olla paitsi ammattitaitoinen, myös vetävän näköinen ja ”kiva katsella”.

Mitä mieltä sinä olet? Ottaisitko tapahtumaasi raskaana olevan juontajan? 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.