Suunnan muutos

Viime keväänä meni työt. Tilanne on syksyn mittaan ollut edelleen hankala, eikä keikkakalenteri ole täyttynyt toivotulla tavalla. Siispä päätin hakea väliaikaisesti töitä. Aiemmin olen ollut sitä mieltä, että kaikki järjestyy, enkä ole hätiköinyt, jos seuraavan kuukauden kalenteri on ollut tyhjä. Nyt kun olen yksin ja vastaan omasta taloudestani yksin ja siitä, että lapsilla pysyy katto pään päällä ja ruoka pöydässä, ei ole myöskään voinut tuudittautua siihen, että toinen tienaa ja päästään pahimman ylitse.

Kesä hengitettiin Business Finlandin avustuksen turvin ja kehitettiin liiketoimintaa verkkokurssien muodossa. Jäi aikaa myös lomailla kuvausten ja kirjan kirjoittamisen ollessa kesän ainoat työt. Elokuussa kuitenkin totesin, että nyt ei oma talous enää kestä. Laitoin somekanaviini ilmoituksen, että etsin töitä. Olin aika avoin sille, mitä töitä tekisin, vaikka toki tunnistan omat vahvuuteni. Sain vihiä Mothers in Business MiB ry:n auki olevasta koordinaattorin paikasta.

Päätin samantien hakea paikkaa. Luettuani, millaista ihmistä paikkaan haetaan, tiesin olevani hyvä hakija. Lisäksi olen ollut itse Mib jäsen toiminnan alusta alkaen. Liityin jäseneksi 2014 kun esikoiseni syntyi ja olen aina tykännyt Mibin toiminnasta. Mibin arvot kohtaavat omani. Täällä blogissa ollaan koko ajan painotettu Ellun kanssa sitä, ettei tarvitse tehdä valintaa uran ja perheen välillä vaan ne on mahdollista yhdistää. MiB on urasuuntautuneiden äitien verkosto ja heidän toimintansa tähtää siihen, että äitiyslomalla ja perhevapaiden aikana on mahdollista kehittää omia työelämäntaitoja, saada vertaistukea ja rakentaa perheystävällisempää yhteiskuntaa. Kaikkiin MiBin tapahtumiin saa osallistua lasten kanssa ja tämä oli minullekin erittäin tärkeää, kun olin lasten kanssa kotona. Oli mahtavaa käydä seminaareissa ja luennoilla, verkostoitua samassa elämäntilanteessa olevien äitien kanssa ja samalla kehittää itseään.

Mä ja mun ihanat tytöt <3

Kun arvot täsmäävät omiini, tiedän, että pystyn sitoutumaan työhöni. Aloitin MiB koordinaattorina 1.9. ja sovimme 7kk sijaisuudesta 31.3. asti. Tämä on loistava väliaikainen työ, sillä ensi keväänä tiedämme jo enemmän siitä, miten Korona vaikuttaa tapahtuma-alan tulevaisuuteen. Työnantajana MiB on loistava myös siksi, että se on itse todella perheystävällinen. Minunkin tilanteeni eronneena lähivanhempana ja edelleen jatkavana yrittäjänä ymmärrettiin ja sovimme 75% työajasta. Näin minulla on mahdollista pitää edelleen myös Maikista kiinni, ottaa keikkoja vastaan ja olla enemmän lasten kanssa. MiB työllistää minua siis neljänä päivänä viikossa ja saan tehdä joustavasti myös etätöitä. Uskomatonta <3 Match made in heaven. Ellu painaa tämänkin ajan 100% Maikin kimpussa, joten juontajia ja koulutuksia meiltä saa samaan tapaan kuin tähänkin asti. On tuo yhtiökumppani sellainen sissi, että oksat pois – mutta mennään siihen jossain toisessa kirjoituksessa tarkemmin!

Ensimmäinen viikko töitä takana ja aloitin koordinoimaan lokakuussa tulevaa Perheystävällinen työelämä -seminaaria. Tapahtumatuottajan taitoni pääsevät siis heti tosi toimiin. On ollut ihanaa, miten lämpimästi muut työntekijät ovat ottaneet minut vastaan. Hienoa on myös se, että myös MiB toimisto sijaitsee Crazy Townilla ja osan työntekijöistä tunsin näin entuudestaan <3. Tehdään töitä yhdessä ja erikseen, aina saa pyytää apua eikä kukaan vahdi, miten ja milloin työt tehdään. Luotetaan siihen, että jokainen hoitaa oman ruutunsa ja kertoo, jos tarvitsee apua.

Toki samanaikaisesti kun otin MiB duunin vastaan, alkoi myös keikkakalenteri täyttyä. Tietysti. Kuinkas muutenkaan =D Tämähän on toki positiivinen ongelma ja kun kesän on ”lepäillyt” niin totesin, että jos nukun seuraavan kerran jouluna niin so be it. Nyt painetaan, kun hommia on ja rauta on kuumaa. Ai ettien että. Täystyöttömyydestä tilanteeseen, jossa kalenteri-tetriksen pelaamistaitoni pääsevät taas iskuun. Myytiin Ellun kanssa syyskuulle neljä esiintymisvalmennusta, lokakuulle tulossa vielä näitä pari lisää, juontokeikkoja on muutamia ja yhtäkkiä ilmestyi myös stailausasiakkaita. On otettu yhteyttä myös uusien projektien tiimoilta – saa nähdä, mitä kaikkea tässä vielä syntyy. Kuinka ihanaa <3

Täällä siis ollaan <3 Työminäni alkaa kuoriutua kevään lamaannuksen jäljiltä ja olen taas innoissani. Oli NIIIIIN siistä, kun 5.9. Yrittäjänpäivänä mulla oli KEIKKAPÄIVÄ! Siis miettikää, KEIKKAPÄIVÄ!! Uskomatonta. Keikkojen lisäksi saan viedä eteenpäin mulle tärkeitä asioita MiBin työntekijänä ja edelleen mulla on paikka myös Yrittäjänaisten hallituksessa varapuheenjohtajana. Mä uskon, että vielä jossain vaiheessa saadaan korjattua yhteiskunnan asennetta ja muutettua ongelmallisia rakenteita, vaikka nämä hitaita prosesseja onkin.

Kiitos jälleen kuvasta Laura Tammisto / Studio Torkkeli

Nyt kurssi kääntyi. Minä nousen taas jaloilleni. On jotenkin voimaannuttavaa, kun saa ITSE asioita aikaiseksi. Minä ITSE hain töitä ja sain paikan. MINÄ saan yhteydenoton uudesta projektista ulkomailta asti stylistin ominaisuudessa. ME Ellun kanssa ollaan saatu juontojen lisäksi kasvavassa määrin liikevaihtoa esiintymisvalmennusten parissa. MINÄ PÄRJÄÄN. ME SELVITÄÄN <3 (Vaikka jääkaappi hajosi tänään, kestän sen. Kolme viikkoa sitten se olisi voinut liikaa ja viimeinen niitti. Elämä on arvaamatonta).

Mä naulaan onnistumisen ekan tikin tähän ja varaan ajan kynsien laittoon. Olkoon kuinka pinnallista ja pikkuseikka tahansa, tämän Bossladyn uraimagoon kuuluu kynnet. That´s me. Ihanaa viikkoa kaikille <3 Sinäkin pystyt siihen – mihin tahansa!

-Kati
Ps. Seuraathan mua jo Instagramissa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.