Ei kaikki ihmiset vaan onnistu.

Seurasin yrittäjille ja yrittäjäksi aikoville suunnattua seminaaria. Neljännen puheenvuoron kohdalla mulla keitti yli. Jokaisen puheenvuoron ydinviesti oli täsmälleen sama: ”Aseta isot tavoitteet ja tee hikisenä töitä niiden eteen. Lopussa kiitos seisoo.”

Tiedättekö mitä? Ei muuten seiso!!!!

Suuri osa ihmisistä ei onnistu. Suuri osa ihmisistä ei saavuta koskaan tavoitteitaan. Jos katsotaan tilastoja niin 50% yrityksistä kaatuu ensimmäisen 5 vuoden aikana. Aika selkeä todiste, että iso joukko unelmista jäi saavuttamatta. Lisäksi, jos hammasta purren painat monta vuotta kohti tavoitetta niin elämä menee hukkaan. Saatat toki kuulua niihin, jotka lopulta saavuttavat tavoitteensa, mutta tiedättekö miltä tavoitteen saavuttaminen tuntuu? Minä tiedän: Ei sitten yhtään miltään! Se voi tuntua jopa niin vähän, että et edes huomaa saavuttaneesi sitä. Lisäksi tavoitteen saavuttamisen jälkeen päällimäinen tunne on tyhjyys. Saatat ehkä tehdä pari insta-päivitystä (tai kirjottaa blogin) kuinka saavutit sun goalin, mutta sen jälkeen tunneskaala on yhtä eloisa kun kuolleen sydänkäyrä. Ootko todella valmis repimään itsesi äärirajoille vuosia, että saat otettua instaan tuuletuskuvan? Ei oo sen arvoista, jos multa kysytään.

Minä uskon kuitenkin unelmiin ja tavoitetiloihin, mutta tavoitteiden saavuttamista tärkeämpää on se matka, miten sinne mennään. Keskity siis siihen, että se vuosien uurastus kohti tavoitetta on sinulle parasta aikaa elämässäsi. Nauti. Toki ei kenenkään elämä ole päivästä toiseen yhtä juhlaa ja kurjat päivätkin kuuluvat elämään, mutta jos matka on pääosin mukava, ei lopputuloksella oikeastaan ole väliä. Jos uurastat pari vuotta yrityksen parissa ja huomaat sen jälkeen, että et pääse tavoitteeseesi, on sulla kuitenkin ollut hauskaa unelmajahdissa. Lyhyelläkin lukion matikalla osaa jokainen laskea, että onnellisia päiviä mahtuu enemmän parin vuoden matkaan, kun siihen yhteen päivään kun otat instaan ne tuuletuskuvat.

Perus päivä toimistolla

Sitten toinen tärkeä asia. Tehkää nyt helkkari varasuunnitelma. Älkää hypätkö tyhjän päälle, ellei sulla satu olemaan taskut pullollaan rahaa, millä voit elää vuosia. Jos oot vasta lähdössä yrittäjäksi, niin yritä vaikka ensin sivutoimisena ja kasvata bisnestä pikku hiljaa. Testaa ja kokeile, mikä toimisi. Jossain kohti täytyy hypätä, mutta ihan tuntemattomaan hyppääminen on yhtä kannattavaa kuin laskuvarjohyppy ilman laskuvarjoa. Tai jätä ovi vanhalle työnantajalle vähän rakosalleen sen varalta, että jos homma ei lähde lentoon niin voit palata takaisin palkkatöihin. Varasuunnitelma rauhoittaa myös mieltä ja on helpompi keskittyä tekoihin unelman saavuttamiseksi, kun ei tarvitse kantaa huolta siitä mitä teet, jos kaikki menee pieleen.

Yksi meidän unelma oli tehdä englanninkielinen Juontajaksi-kurssi ja tehdä sillä miljoona. Kurssi on ollut myynnissä nyt kuukausia ja ollaan myyty niitä pyöreä nolla kappaletta. NOLLA. ZERO. NADA. Sen sijaan, että vituttaisi niin lähinnä vaan naurattaa. Meillä oli oikeasti ihan sairaan hauskaa, kun suunniteltiin, pilotoitiin ja kuvattiin sitä. Tilanne olisi nyt toinen, jos oltaisiin laitettu kaikki munat samaan koriin ja laskettu kaikki pelkästään sen kurssin myynnin varaan. Osattiin kuitenkin varautua ja pidettiin meidän pääbisnes kunnossa ja pyörimässä. Menihän siihen aikaa ja jokunen tuhat euroa, mutta hei sattuuhan sitä. Nyt on taas uusi unelma tulilla, jonka toteuttamisprosessi tulee olemaan vielä hauskempi. Nähtäväksi jää saadaanko siitä lopullinen ”We made it”- kuva, mutta kymmeniä ”Tässäkin nauretaan pissat housussa” – kuvaa on varmasti tulossa.

Tee tavoitteet, usko unelmiin ja mene niitä kohti, mutta askel kerrallaan. Tee matkasta itsellesi mieluisa, koska se on se juttu. Lopputulos on vain toiminnan sivutuote.

Rakkautta,

Tuuli-Elina

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.