Kissa, joka putoaa aina jaloilleen

Et ehkä Kipa tiennyt, että sanasi päätyvät blogiini otsikoksi. Mutta se oli niin kauniisti sanottu, että on ollut joka päivä mielessä. Tässä tosiaan kun elämää miettii taaksepäin, niin ei sitä osaa etukäteen edes ajatella, millaisia vaiheita elämässä tulee eteen ja miten niistä selviää. Mutta aina kaikki on järjestyneet, ja jaloillani tosiaan seison edelleen <3. Joten kiitos sanoistasi, ystävä.

”Mitä sulle kuuluu?” kysyi toinen ystävä töissä. Se tuli erilaisella äänenpainolla, kun siihen asti vaihdetut ajatukset työstä ja sijoittamisesta. Mietin hetken mitä vastaan, ja sanoin, että ”hyvää”. Mutta jatkoin kyllä sitten, että olipa hyvä, että kysyit. Koska en ole taas hetkeen muistanut pysähtyä sen äärelle, että mitä mulle kuuluu.

Ja harvemmin kai niitä omia kuulumisia ajattelee, kun asiat rullaa ja menee hyvin. Voin selvästi paremmin kuin viime vuonna tähän aikaan, jolloin burnis iski päälle. Ja toi kevät aurinko tekee ihmeitä. Mutta niin tekee myös ystävät, juhlat ja verkostot. Siinäpä se tämän kirjoituksen ydin onkin. Ympärillä olevat ihmiset.

Olen monta kertaa kuullut, että mitä hyötyä niistä verkostoitumistilaisuuksista on ja kannattaako sitä nyt joka kissanristiäisiin lähteä? Ja että ei siellä nyt aikanaan bisnestä saa aikaan, ryyppäämistä ne vaan on. Vaan tällä viikolla olin työni puolesta mukana Innovation Homen Tampereen coworking-tilojen avajaisissa, missä oli kutsuttuna satakunta ihmistä. Yllätyin, kuinka monet kasvot loppujen lopuksi oli tutut. Mutta tajusin samalla myös, että olenhan mä pyörinyt Tampereen bisneselämässä, yrittäjäverkostoissa ja yhdistystapahtumissa reilun 10-vuotta eri rooleissa.

Kuvassa ystäväni Nanku. Kun on hyvät verkostot, saa myös tapahtumiin töihin loistavia apukäsiä <3

Ja jotenkin mä vasta juhlien jälkeen tajusin, kuinka arvokkaita jokainen näistä tutuista, kavereista, ystävistä ja bisnestutuista on. Se iski illalla kun juhlaväki oli poistunut, että miten paljon voimaa ja virtaa näistä tilaisuuksista saa, kun on ihmisten ympäröimänä.

Ei minusta verkostoitumistilaisuuksissa ole tarkoituskaan tehdä suoraa bisnestä. Vaan on kiva vaihtaa kuulumisia, inspiroitua muiden ideoista, innostua hyvistä uutisista ja olla se kuunteleva korva, kun aina ei kaikki suju. Mutta jännästi sopivassa hetkessä, tuleekin tilaisuus tehdä toiselle hyvää. Ja silloin nämä tilaisuudet, joissa aika ajoin törmään verkostoni ihmisiin, onkin niitä, joilla on merkitystä. ”Hei, tunnetko jonkun joka xxx?” Ja hyvin usein vastaan, että ”tunnen”. Ja uskon, että näin tämä toimii meille päin myös.

Parasta oli myös se, että jokaiselle vieraammalle, jonka kanssa juttelin, Maikki oli nimenä tuttu <3 Se, jos mikä on mahtava onnistuminen ja oli kiva saada myös omat kasvot tutuiksi. Lisäksi kävin illan aikana seuraavan keskustelun: ”Teillä on Ellun kans niin mahtava meininki ja ootte helvetin kovia ammattilaisia, niin mielellään tehtäis yhteistyötä teidän kans.” Jos ei suoraa bisnestä, niin ainakin kutsu palaveriin suunnittelemaan sellaista.

Onhan tässä toki kulunut aikaa, kun viimeksi oli sata ihmistä samassa tilassa juhlimassa yrityksen onnistumista, mutta kyllä minä ainakin sain valtavasti virtaa. Oli ihana kuulla uusilta kollegoilta, että ”Sä sovit joukkoon kun nenä päähän” ja ”Ihan kun olisit ollu aina täällä.” Tiedän, että tulen saamaan valtavasti uudesta roolistani yhteisömanagerina Innovation Homella ja uskon, että voin olla IH:lle ja jäsenille avuksi.

Mun työkaverit Tampereen IH:lla. Hirveen totista porukkaa =D

Lisäksi myös iloiset kommentit ”Moi, mitä prinsessa? Onpa kiva nähdä”, piristävät joka kerta. Silläkin on merkitystä, miten small talk aloitetaan. Tuostahan on mukava jatkaa, kun jo ensimmäisellä lauseella nostetaan hymy huulille.

Ja lopuksi, kyllä se oma osa itselle tärkeissä verkostoissa on alkanut jo aiemmin kuin itse kuvittelin. ”Kyllä me on taidettu ekan kerran törmätä, kun olit baarimikkona Sahassa. Sitten kun olit juontohommissa Koskarissa, ja nyt kun olet täällä, yhteisömanagerina IH:lla.” Tärkeä muistutus itselle siitä, ettei mikään kohtaaminen ole merkityksetön ja juhlilla, verkostoitumistilaisuuksilla ja kissanristiäisillä on paikkansa. Kun hoitaa hommansa hyvin, on ystävällinen ja avulias, niin tasan just sen verran saa myös takaisin <3

Kiitos verkostot <3

Kevättä kohti, toivottavasti se tarkoittaa runsaasti tapahtumia ja kohtaamisia pitkästä aikaa!

Terkuin Kati
Muista seurailla IG:ssa https://www.instagram.com/kativasell/ 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.