Rohkeesti rinteessä

Viimeiset pari vuotta on ollut monella yrityksellä pakon edessä pujottelua jatkuvasti muuttuvassa rinteessä ja mieli mennyt sen myötä syöksylaskun lailla kohti rinteen pohjaa. Meilläkin on ollut viime aikoina hieman kankeuksia löytää uusia unelmia ja suuntaa yrityksen toiminnalle, kun keskittyminen on mennyt hampaat irvessä pystyssä pysymiseen.

Päätettiin siis aloittaa vuosi 2022 ilon kautta ja meille se tarkoittaa mm. FB-livejen paluuta ohjelmistoon. Yleensä meidän FB-liven aiheet liittyy esiintymiseen, mutta tällä hetkellä meille ajankohtainen aihe on unelmat ja tekemisen ilon, joten vuoden ekassa livessä pureuiduimme näihin aiheisiin. Jotta homma ei mennyt liian helpoks, niin me päätettiin suunnata Ellivuorin laskettelurinteeseen ja vetää ”Rohkeesti rinteessä” FB-live sieltä käsin. Tämän blogin yhteisistä pohdinnoista koosti Kati.

Unelmat tuli meille ajankohtaiseksi ja yhteiseen keskusteluun viime vuoden lopulla, mutta hieman eri näkövinkkelistä. Tuuli-Elina on elänyt omaa unelmaansa jo pari vuotta. Tavoite 2016 oli elää keikkatyöllä noin 3000e kätöseen kuussa ja tehdä kolmen päivän työviikkoa. Vuonna 2019 se toteutui ja nyt se ei enää oikein ”tuntunu miltään”. Kun unelmasta tulee arkea, niin sitä ei aina edes tajua, että joku päämäärä on saavutettu. Ellu huomas syksyllä, että työ tuntui työltä ja tähän me havahduttiin. Me perustettiin Maikki 2013 ja silloin nimenomaan päätettiin, että tätä tehdään niin kauan kun se on kivaa.

Mä taas havahduin siihen, kun viimeiset pari vuotta on ollu enemmän ns. ”selvitymismoodi” päällä omassa elämässä. ”Mistä seuraava keikka, mistä ens kuun tulot” ja töitä tehty hampaat irvessä ja kepeys on loistanut poissaolollaan. 2021 alkukeväästä koettu työuupumus ja masennus toki vaikutti vuoteen omalta osaltaan tosi paljon, mutta onneksi meillä on Ellun kans niin läheiset ja avoimet välit, että voidaan kaikesta avoimesti puhua. Niin myös tästä, että työ tuntuu työltä ja hakattiin vain päätä seinään. Totesimme, että ilo puuttuu.

Vuonna 2021 jostain syystä tuli poistettua ”kaikki kiva” kalenterista, mm. FB-livejä ei pidetty kuin yksi kesällä kirjan julkkareiden muodossa. Lisäksi meidän parasta aikaa on ollu myös keikkareissut ja yhteiset koulutusmatkat, joita ei olla myöskään päästy viime vuosina pitämään. Niillä aina naurettiin, unelmoitiin ja visioitiin tulevaa. Myös asuminen eri kaupungeissa on vähentänyt yhteisten työpäivien tekoa.

Joulukuussa me päätettiin tehdä aarrekartat, joissa visualisoidaan unelmien elämää. Lisäksi Ellu kävi henkilökohtaisessa sparrauksessa, jossa etsittiin omia motivoivia arvoja ja mä kävin parissa Valmentamon webinaarissa, joissa tehtiin inventaariota vuodelle 2021 ja sen jälkeen pohdittiin unelmien vuotta 2022. Siinä on kyllä hirvee duuni pohtia, että onko ”tämä nyt sitä mitä haluan tehdä” ja ”mihin suuntaan pitäis kulkea”? Ei ne yhdessä 1,5h webinaarissa ratkea, mutta kun tekee pitkäjänteistä työtä oman itsensä kanssa ja pohtii näitä asioita aktiivisesti niin kyllä 1,5 kuukaudessa alkaa jo saamaan ajatuksen päästä kiinni.

Meille iso punainen lanka ja arvo Maikin toiminassa on rohkeus. Ja onneks muistettiin se, että onhan se ”juttu” olemassa ja tehdään rohkeutta taas näkyvämmäksi. Sen lisäksi, että pidetään taas hauskaa. Rohkeus näkyy meillä siinä, että tehdään itse rohkeita juttuja mutta myös siinä, että meidän koulutuksissa pyritään aina parantamaan osallistujien itsevarmuutta ja esiintymisen profiilia ja sitä kautta rohkaista jokaista.

Myös tää meidän blogi on jäänyt vähemmälle huomiolle, kun meistä on tuntunut ”ettei oikein ole mitään kerrottavaa”, että se oma elämä ja tapa tehdä on ns. itsestään selvä. Mutta ehkä kuitenkin meidän työ, valinnat ja elämänkäänteet tuo jollekin sitä rohkeutta ja vertaistukea, niin ehdottomasti koitetaan taas aktiivisemmin blogiinkin myös kirjoitella.

(Tää live kannattaa muuten katsoa, tässä kohtaa 16.43 piti puhua konkreettisista tavoitteista kun unelmat saatiin selville, mutta yhtäkkiä Ellu päättääkin puhua ”teemavuodesta” ja tämä strategia jää ihan kesken.. Mäkään en huomannu, et olisin saanu meidät palautettua aiheen pariin takaisin, haha. Ihan huikee.. ”PAITSI” ja taas on mopo karannu).

Livessä Ellu siis kertoo, että hänen agenda vuodelle 2022 on tekemisen vuosi. Ellu on monesti laiska, tai miettii usein, että olis kiva tehdä jotain (esim. käydä laskettelemassa tai ratsastamassa) mutta sitten ei kuitenkaan saa aikaiseksi. Joten tänä vuonna teemana on TEKEMINEN. Niin töissä kuin vapaa-aikana.

Mun agenda tälle vuodelle on talous ja vauraus. Olen vihdoin ymmärtänyt ottaa vastuun omasta taloudestani ja todellakin haluan vaurastua. Oon päässy jo niin pitkälle mentaalisesti, etten enää tuhlaa kaikkea rahaa, joka tulee (tai luotoks) vaan jopa NAUTIN siitä, että saan kerättyä rahaa puskuriin ja mua harmittaa, jos joudun puskuritilille kajoamaan. Mahtavaa! Syksyllä siis liveä vaurastumisen teemalla, pieni update miten tämä etenee.

Lopuksi: Asioiden eteen pitää tehdä töitä, ei voi olettaa, että mikään muuttuu jos ei muuta mitään omassa toiminnassaan. Siksipä me aiotaan taas tehdä yhteisiä reissuja, pitää yhteisiä työpäiviä ja tehdä fb-livejä -ilon kautta. Tärkeintä on kuitenkin nauttia matkasta, koska jos unelmat ei toteudu niin ainakin matkalla on ollu kivaa <3.

Seuraava live 28.1., silloin aiheena etäesiintyminen. Kirjotettiin Maikin blogiin TOP 5 vinkit etäesiintymiseen, käy lukemassa ja tsekkaa myös ennakkotilaajan tarjous meidän uudesta Esiinny eduksesi etänä -verkkokoulutusvideosta.

Alla vielä pari videoo ja laskunäytettä 😉

-Kati

Fb-liven ”Rohkeesti rinteessä” 14.1.2022 Ellivuoren rinteessä voit katsoa tästä linkistä.
Kiitos Ellivuori yhteistyöstä, iltaliput saatu.

Ellun laskee, Kati kuvaa.
Kati laskee, Ellu kuvaa *hups*

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.