Yrittäjän märkäuni: 12 000 potentiaalista asiakasta päivittäin etuovella

Olin juontamassa viime viikolla Uusyrityskeskus Ensimetrin 25-vuotisjuhlia ja kekkereissä oli puhumassa VTT Timo Aro. Timo puhui Uusyrityskeskuksen tuloksista ja vaikuttavuudesta Pirkanmaan alueen kunnissa. Esitys sisälsi myös lukuisia listauksia Pirkanmaan alueen kunnista milloin milläkkin mittareilla. Yritysten syntyvyys, vaihtuvuus, yrittäjyyshalukkuus, … – ja ylipäätään listattiin vetovoimaisia kuntia. Arvakkaa monennellako sijalla Toijala (tarkoitan Akaa) oli? …väärin. Ei ollu häntäpäässä vaan itseasiassa Akaa ei ollu mukana koko listassa! 😀

Tää kuva ei liity yhtään mitenkään juttuun!
Siis mä jouduin oikein kesken esityksen Googlesta varmistamaan, että ollaanhan me edelleen osa Pirkanmaata? Vielä juhlan jälkeen kävin Timon jutulla ja mainitsin, että olen Toijalasta ja ihmettelin kun ei näkynyt listauksista. Vastaus oli, että ”Joo, Akaa on jääny vähän laahaamaan….” Nauroin koko matkan kotiin ajaessani ja pohdin, että miten hitossa tää on mahdollista. Mehän ollaan sijainniltaan kuin Stockan vieressä Hämeenkadulla paitsi, että meille pääsee autolla ja junalla suoraan sisäänkäynnille.

Mutta miltäs se sisäänkäynti itseasiassa näyttää? Oon sahannut junalla Hämeenlinna – Tampere väliä noin 20 vuotta ja imenyt itseeni tänä aikana mielikuvan Toijalasta; ankea betonikerrostalohelvetti (*tähän voi kuvitella vielä tihkusateen) jossa ei tapahdu mitään. Tämähän ei siis pidä ollenkaan paikkaansa, mutta minkäs sitä mielikuvalleen mahtaa kun siltä se tosiaan näyttää junan ikkunasta katsottuna. En yhtään ihmettele, jos jengi ei halua tulla tutustumaan tarkemmin. En minäkään menisi ruokaostoksille kauppaan, jonka näyteikkuna on pimeä.

No onhan siellä muutama valo ;D 


En todellakaan väitä olevani kuntamarkkinoinnin asiantuntija, enkä kyllä minkään muunkaan markkinoinnin, mutta rupesin miettii, että joka arkipäivä Toijalassa pysähtyy yli 60 junaa (matkalla Turkuun, Tampereelle tai Helsinkiin) ja se tarkoittaa, että VR pysäyttää ”meidän” etuovelle 12 000 ihmistä joka päivä. Viikon aikana etuovella pysähtyviä on tällä matikalla yli 70 000!!!!!!! Mä ainakin pissaisin housuun ilosta (pissailen välillä muutenkin, lapset u know), jos joku kärräis tollasen määrän potentiaalisia asiakkaita päivittäin mun eteen!!!

Ei saa osoitella virheitä jos ei tarjoa ratkaisuja! Näin sanoo aina mun ihana yrittäjäaktiivi ystäväni Petra ja Petra on kyllä oikeassa. Valmista ideaa ei kyllä ole tarjota VIELÄ, mutta jotenkin innostuin pohtimaan mitä tolle asemalle pitäis tehdä ja miten itse tavallisena asukkaana voisin vaikuttaa mielikuvaan Akaasta.


Terkuin,

Tuuli-Elina eli tulina, tulkku tai tulna

PS. Toijalassa ohi ajavien matkustajien määrä vuositasolla 4,5 miljoonaa (tämä selvitetty VR:n tilastoista).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.